#Ηλιοβασίλεμα Αγίου Γεωργίου

Το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Κύπρο, είναι αυτό της Πέγειας…. Την μαγεία του θαύμασε και η Κλεοπάτρα που επισκέφτηκε την περιοχή. Κλέβει τις εντυπώσεις και χαρίζει σε ντόπιους και τουρίστες ανεπανάληπτες στιγμές από το μεγαλείο της φύσης. Χαλαρώνει το μυαλό, διευρύνει τους ορίζοντες της φαντασίας σου και σ’ αφήνει φεύγοντας με μια απαράμιλλη αίσθηση ηρεμίας, δέους και θαυμασμού.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στην Κύπρο μπορείς να απολαύσεις στον πανέμορφο κόλπο του Αγίου Γεωργίου της Πέγειας. Σε μία από τις γραφικότερες περιοχές της Πάφου όπου το ηλιοβασίλεμα γίνεται ταξίδι στο αέναον φως.

Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη που επιθυμεί να δει τον ήλιο να βασιλεύει δένοντας τόσο αρμονικά με τη φυσική ομορφιά της περιοχής και το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Η εικόνα θυμίζει πραγματικά πίνακα ζωγραφικής, καθώς το φως του ήλιου εκρήγνυται στη δύση του μέσα στον ορίζοντα δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων που σου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.

Μπροστά σε ένα τέτοιο μεγαλείο ομορφιάς δεν μπορείς παρά να υποκλιθείς και να ευχαριστήσεις τον Πανάγαθο Θεό μας που τα πάντα «εν σοφία εποίησεν» με τόση αρμονία, λεπτομέρεια και ομορφιά.