#Λιμανάκι Αγίου Γεωργίου

Το Λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας έχει την δική του ιστορία. Η παραλία του Αγίου Γεωργίου, το Αλιευτικό Καταφύγιο είναι μια μικρή αμμώδης παραλία με κάποιες δυνατότητες οργάνωσης. Ψαρολίμανο για τους παραδοσιακούς ψαράδες αλλά και ένα ζωντανό μουσείο είναι το λιμανάκι αυτό.

Ακριβώς απέναντι του,  ένα μοναδικό νησάκι η Γερόνησος προκαλεί το ενδιαφέρον εξερευνητών και αρχαιολόγων. Η Γερόνησος αποτελεί καταφύγιο πουλιών κυρίως γλάρων ενώ το μικρό νησάκι έχει επίσης αρχαιολογικά κατάλοιπα.  Τα μικρά καραβάκια συχνά μεταφέρουν επισκέπτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν την περιοχή, πλούσια σε αρχαιολογικά ευρήματα.

Η Γερόνησος αποτελεί πυρήνα ανασκαφών διάφορων αρχαιολογικών αποστολών που διήρκησαν για αρκετή χρονική περίοδο. Το 2017 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της αρχαιολογικής αποστολής (επισκόπηση και μελέτης) που διήρκησαν πέντε εβδομάδες και διεξήχθησαν υπό τη διεύθυνση της Δρ. Joan Breton Connelly, καθηγήτριας Ιστορίας της Τέχνης και Κλασσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης.

Στην αποστολή συμμετείχε μια διεθνής ομάδα αρχαιολόγων και φοιτητών, συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας από το Leon Recanati Institute for Maritime Studies του Πανεπιστημίου της Χάιφας, η οποία διεξήγαγε προκαταρτικές ενάλιες έρευνες και επισκοπήσεις γύρω από τη Γερόνησο και στο Λιμάνι Μανίκι.