Παραλίες

Παραλία Κόλπου Κοραλλίων "Μάα"

Η παραλία αυτή θεωρείται μια από τις καλύτερα οργανωμένες παραλίες  της επαρχίας Πάφου. Λόγω του κλειστού Κόλπου που την περιβάλλει η θάλασσα είναι πάντα ήρεμη κι αυτό επιτρέπει την ασφαλή κι ακίνδυνη κολύμβηση. Η καθαρή αμμουδιά, το καταγάλανο χρώμα της θάλασσας, η ηρεμία και η ομορφιά τους, το άρτιο και το πολυπληθές των υπηρεσιών που προσφέρονται, συγκεντρώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, ξένους και ντόπιους.

Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που καθημερινά 2000, κατά μέσο όρο, λουόμενοι, ντόπιοι και ξένοι επιλέγουν την παραλία του Κόλπου των Κοραλλίων κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Δεν είναι τυχαίο που η  παραλία αυτή έχει εξασφαλίσει την Γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα άριστα επίπεδα καθαριότητας και τις εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχονται, σύμφωνα με τα περιβαλλοντικά κριτήρια, που καθόρισε η Ένωση, για 18 συναπτά έτη. Αυτό σημαίνει ότι τηρούνται τα κριτήρια για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, την καθαριότητα της ακτής, τους χώρους υγιεινής, την ασφάλεια των λουόμενων, την πληροφόρηση και τις δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, η παραλία διαθέτει δύο περίπτερα - καφετέριες στα οποία μπορεί κανείς να βρει και αποδυτήρια με ντους όπως επίσης και τουαλέτες για άτομα με αναπηρία. Οι λουόμενοι μπορούν επίσης να προμηθευτούν ομπρέλες και κρεβατάκια και να απολαύσουν στιγμές ξεγνοιασιάς υπό την επίβλεψη των έμπειρων ναυαγοσωστών. Κατά μήκος της Παραλίας υπάρχουν διευκολύνσεις για όλα τα θαλάσσια σπορ, θαλάσσιο σκι,  αλεξίπτωτα, κανό, ταχύπλοα σκάφη, jet ski  θαλάσσης, σκούτερς και όχι μόνο. Μικροί και μεγάλοι τουρίστες κάθε ηλικίας, μπορούν να βρουν στην παραλία της Μάας ότι επιζητούν για μοναδικές και γεμάτες ζωή διακοπές.

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό. Διαθέτει ταβέρνες, μπαράκια κι άλλα κέντρα αναψυχής, καθώς και ξενοδοχεία τα οποία κτίστηκαν με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό προς το περιβάλλον, σε απόσταση αναπνοής από την Παραλία.

Τα ξενοδοχεία του Κόλπου Κοραλλίων διαθέτουν επίσης για τους  επισκέπτες άρτια εξοπλισμένα γυμναστήρια με προσοντούχο προσωπικό, γήπεδα τένις, γκολφ. Υδροπάρκο και πισίνα Ολυμπιακών Διαστάσεων είναι διαθέσιμα στην περιοχή.

  

 

Παραλία Λαουρού

Σε πολύ μικρή απόσταση από την Παραλία Μάα του Κόλπου Κοραλλίων βρίσκεται η παραλία Λαουρού. Πρόκειται για μια παραλία κατάλληλη για στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Η παραλία αυτή προτιμείται κυρίως από οικογένειες και φιλοξενεί κατά μέσο όρο 1000 λουόμενους την ημέρα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Λόγω της μοναδικότητας που τη χαρακτηρίζει, βραβεύεται επί 16 συναπτά έτη με το βραβείο της Γαλάζιας σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό σημαίνει ότι τηρούνται τα κριτήρια για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, την καθαριότητα της ακτής, τους χώρους υγιεινής, την ασφάλεια των λουόμενων, την πληροφόρηση και τις δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Στην παραλία αυτή υπάρχουν ομπρέλες, κρεβατάκια και επιβλέπεται από ναυαγοσώστες καθώς και άλλες σχετικές πρόσθετες υπηρεσίες.

Κατά μήκος της ακτής υπάρχουν πολυτελής ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, που προσφέρουν στους επισκέπτες στιγμές χαλάρωσης και ανέσεις. Άλλες παραλίες

Άλλες πανέμορφες παραλίες της Πέγειας είναι η παραλία του Κερατιδίου, η παραλία Μανίκι στην περιοχή Καφίζης, οι παραλίες κατά μήκος της περιοχής Γλυκύ Νερό, που φτάνουν μέχρι τις  Θαλασσινές σπηλιές και τον Άγιο Γεώργιο Πέγειας κοντά στο ψαρολίμανο. Επίσης, κατά μήκους του παραλιακού μετώπου της Πέγειας υπάρχουν παραλίες και κολπίσκοι που εντυπωσιάζουν με την ασυνήθιστη ομορφιά τους και προσελκύουν ιδιαίτερα τους λάτρεις των ερημικών παραλιών.Θαλασσινές Σπηλιές - Κανταρκαστοί

Το υπέροχο θέαμα της γεωμορφολογίας των ακτών είναι ίσως το μοναδικό στην Κύπρο. Βαθιά σπήλαια πάνω στη ξηρά που τα άνοιξαν τα αδηφάγα κύματα της θάλασσας, μικρά νησάκια και βράχοι χαρακτηρίζουν το όλο σκηνικό. Μέσα σε αυτές τις σπηλιές κατέφευγαν και αναπαράγονταν φώκιες και για αυτό, η περιοχή ονομάστηκε Σπήλιος της Φώκαινας.

 

Φωτογραφίες Παραλιών

Visit and Bet at Ladbrokes information.

Subrscribe to our Newsletter