Ενδιαφέροντα Μέρη

Υπάρχουν αρκετά αξιοσημείωτα και ενδιαφέροντα μέρη για επίσκεψη στην περιοχή της Πέγειας. Πράγματι, μια μεγάλη προσπάθεια γίνεται για να προστατεύσει και να αξιοποιεί δημιουργικά τη δημιουργική τουριστικού περιβάλλοντος της Πέγειας.
Πάρκα

Στην Πέγεια βρίσκονται δύο πάρκα, το Πάρκο των Πουλιών και το Πάρκο των Ερπετών. Το Πάρκο των Πουλιών μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας μικρός ζωολογικός κήπος αφού εκτός από πουλιά φιλοξενεί και άλλα ζώα όπως γκαζέλες, καμηλοπαρδάλεις, ιγκουάνα κ.α. Σε αυτό υπάρχει και αμφιθέατρο χωρητικότητας 350 ατόμων όπου γίνονται ενημερωτικά σεμινάρια, προβάλλονται ενημερωτικά ντοκιμαντέρ και γίνονται επιδείξεις παπαγάλων. Το Πάρκο κεντρίζει την προσοχή όχι μόνο ντόπιων από όλη την Κύπρο αλλά και ξένων καθώς είναι το μοναδικό στο είδος του. Από την άλλη, το Πάρκο των ερπετών μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να μάθουμε πληροφορίες για τα ερπετά της Κύπρου χωρίς να κινδυνέψουμε.

Δημοτικό Πάρκο Παλιομονάστηρο

Το Δημοτικό Πάρκο Παλιομονάστηρο βρίσκεται στην περιοχή Αγίας Παρασκευής και έχει αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το τουριστικό περιβάλλον. Το Πάρκο προσφέρεται για αναψυχή, ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων και για στιγμές ηρεμίας στη φύση.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αίθουσα εκδηλώσεων, πεζόδρομους, τεχνητές λίμνες, παιδική χαρά και καφετέρια – εστιατόριο. Ειδικότερα, στο Βοτανικό Πάρκο καλλιεργούνται διάφορα είδη που ευδοκιμούν στην περιοχή, όπως ελιές, χαρουπιές, βότανα και μπαχαρικά. 


Εκδρομικός Χώρος Πυκνής 

Η δημιουργία του εκδρομικού χώρου στο δάσος της Πυκνής αποτελεί μία αξιόλογη ενέργεια. Ο εκδρομικός χώρος έγινε το 2005 υπό την επίβλεψη του τμήματος δασών σε κρατικό δάσος. Ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει ψησταριές για το ψήσιμο της παραδοσιακής σούβλας, ξύλινα παγκάκια και τραπεζάκια, παιδική χαρά, τουαλέτες και χώρο στάθμευσης. Δίχως άλλο, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το φαγητό του κάτω από τη σκιά των πεύκων και περιβαλλόμενος από τη βλάστηση του δάσους δηλαδή τους αόρατους, τις τρεμιθιές, τις σχινιές, τις περνιές και τους άλλους θάμνους που αγκαλιάζουν το δάσος.

Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 

Επιπλέον, η Πέγεια έχει συμπεριληφθεί στα πλαίσια του προγράμματος για ανάπτυξη του περιηγητικού τουρισμού. Το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, διασχίζει ανάμεσα σε άλλες περιοχές το δάσος της Πυκνής και το γνωστό Φαράγγι του Άβακα. Ειδικότερα στο Φαράγγι του Άβακα έχουν τοποθετηθεί και ενημερωτικές πινακίδες που πληροφορούν για την ονομασία των ποικίλων φυτών, δέντρων και θάμνων. 

Ποδηλατόδρομος

Στην Πέγεια έχει κατασκευαστεί ποδηλατόδρομος που συνδέει την περιοχή του κόλπου των Κοραλλίων με την περιοχή του Αγίου Γεωργίου κατά μήκος της λεωφόρου Αγίου Γεωργίου. Οι λάτρεις του αθλήματος αλλά και οι περιηγητές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κατά τη βόλτα τους την ομορφιά του πράσινου τοπίου.

Φαράγγι του Άβακα

Το δάσος της Πέγειας, στα βορειοδυτικά, έχει έκταση 1,353 εκταρίων και μέσα σε αυτό βρίσκεται το φαράγγι του Άβακα, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Άβακας ή Αυγάς λέγεται ο ποταμός που έδωσε το όνομα και στο εντυπωσιακό φαράγγι, ένα πολύ στενό, γύρω στα 3 μέτρα, κάνοντας το φως να λιγοστεύει αισθητά και το τοπίο να σκοτεινιάζει. Ενημερωτικές πινακίδες πληροφορούν τους επισκέπτες για την ονομασία των φυτών, των δέντρων και των θάμνων.

Visit and Bet at Ladbrokes information.

Subrscribe to our Newsletter

Ενδιαφέροντα Μέρη