#Φαράγγι του Άβακα

Το Φαράγγι του Άβακα αποτελεί ένα φυσικό μνημείο άγριας  ομορφιάς, μοναδικών γεωμορφολογικών  μορφών που ροδίζουν με τις διάφορες αποχρώσεις μεταξύ του καφετί, του ροζ και της όχρας.  Λίγο πριν το στρίψιμο προς το Φαράγγι υπάρχει πινακίδα με την ένδειξη Λάρα. Ο δρόμος είναι κατηφορικός και κάπως ανώμαλος αλλά αξίζει κανείς να επισκεφτεί το φαράγγι για να απολαύσει τη μοναδική του θέα.

 Άγρια βλάστηση παντού, παρθένα βλάστηση, αυτοφυή κυπαρίσσια, αροδάφνες, πλατάνια και άλλα είδη χλωρίδας. Στην κορυφή μάλιστα του φαραγγιού αναπαράγονται διάφορα είδη πουλιών.  Το ύψος του υπολογίζεται  στα 200 μέτρα, με πιο στενό άνοιγμα δύο μέτρα και με πιο φαρδύ γύρω στα οκτώ. Το μήκος του εκτείνεται  περίπου  στα τρία χιλιόμετρα.

Ένα φαράγγι με  τεράστια οικολογική σημασία τόσο για την χλωρίδα όσο και για την πανίδα.

Διάσπαρτες μικρές σπηλιές και μικρές τρύπες στις πλαγιές του φαραγγιού που αποτελούν  καταφύγιο για διάφορα είδη ζώων όπως  αλεπούδες, γύπες, αγριοπερίστερα, φάσσες, νυχτερίδες, περδίκια και φίδια μαγνητίζουν το βλέμμα του επισκέπτη.

 Η διάβαση του φαραγγιού το χειμώνα είναι δύσκολη και δύσβατη λόγω και του ορμητικού νερού που τρέχει στην κοίτη του. Οι περισσότεροι περιηγητές επισκέπτονται το φαράγγι του Άβακα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που θεωρείται η καλύτερη εποχή.