#Θαλασσινές Σπηλιές

Οι αμμώδεις όσο και οι βραχώδεις παραλίες  έχουν μια ξεχωριστή θέση για τον επισκέπτη της Πέγειας. Εκεί θα βρει αγάπη, έκσταση, δίψα και σκληρά κοχύλια, αλλά και σπηλιές εξαιρετικής ομορφιάς που δημιουργήθηκαν από την θαλάσσια διάβρωση, στις οποίες μέχρι πρόσφατα κατέφευγαν και αναπαράγονταν φώκιες. Οι θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια με τα μοναδικά γλυπτά πάνω στους βράχους, που σχηματίστηκαν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τον αέρα και τη θάλασσα, αποτελούν ένα απαράλληλο αξιοθέατο μοναδικής, φυσικής ομορφιάς που συναρπάζουν κάθε επισκέπτη.

Βήμα προς βήμα ο επισκέπτης μπορεί να “χτενίσει” την περιοχή των Θαλασσινών Σπηλιών με τις πέτρινες στοές, τους παράκτιους σχηματισμούς και τα σπήλαια αλλά και να ατενίσει το υγρό στοιχείο. Η διαβρωτική ενέργεια της θάλασσας, έχει καταφέρει με την πάροδο του χρόνου να εισχωρήσει μεταξύ των βράχων, να “ροκανίσει” τα πετρώματα και να δημιουργήσει ένα σπουδαίο φυσικό μωσαϊκό.

Το τοπίο είναι μοναδικό εξαιρετικής ομορφιάς, γεωλογικού και βιολογικού ενδιαφέροντος, ενώ σε κάποια σημεία στο μήκος του κόλπου έχουν δημιουργηθεί ψηλά και βραχώδη ακρογιάλια που μερικές φορές φτάνουν σε ύψος τα 20 μέτρα.

Οι διάσπαρτες βραχονησίδες κάνουν το βλέμμα του επισκέπτη να περιπλανηθεί μεταξύ στεριάς, βράχων και υγρού στοιχείου…